50. päivä, tuomionpäivä kenties, lähenee. Mahtaneeko taivas niskaani tippua, vai kenties minut ritariksi lyötäneen aamun koittaessa. On tänään keskiyöllä päivä vaihtuva tuohon taianomaiseen lukemaan. Mielenkiinnolla odottanen.

Päivä nro 49 on ollut poikkeuksellisen hyvä päivä pitkään aikaan, olen kyennyt käyttämään kapasiteetistani keskimäärin 85,69 % koko päivän. Viimeiset pari viikkoahan on ollut puolitehoista ja väsynyttä aikaa. Kykenin töissä keskittymään tehtäviini erittäin ahnaasti ja sain tänään aikaiseksi enemmän kuin koko kuluneena viikkona yhteensä. Mahakin on ollut tänään siedettävä, toisin kuin kahtena aiempana viikkona, jolloin se on ollut aivan paskana. Tänään en ole tuntenut negatiivisia ajatuksia tai väsymystä juuri nimeksikään. Pihvin kypsyysasteena kuvailtuna voisin antaa päivälle arvosanan medium+ (medium- on se mehevin). Tämä on ollut pitkästä aikaa hyvä päivä, olen erittäin tyytyväinen.

Muita satunnaisia mietintöjä:

Itsensä kehittäminen on tuskallista ja vaikeaa kaikissa muodoissa (opiskelu, hermojen hallinta, urheilu jne). Kehittyäkseen on astuttava ulos omalta mukavuusalueeltaan, ja tämä on ihmismielelle tietenkin epämukavaa. Esimerkiksi kehittyäkseen matematiikassa on tietenkin harjoiteltava paljon matematiikkaa, kehittyäkseen keihään heitossa on heitettävä keihästä. Mutta miten kehittää esimerkiksi omaa tahdonvoimaansa, ts. tulla päättäväiseksi, määrätietoiseksi ja lujatahtoiseksi? Tällä tarkoitan sitä, että ihminen pystyy toimimaan omien päämääriensä mukaan välittämättä ulkopuolelta tulevasta paineesta tai kritiikistä, jolla yritetään saada kyseinen henkilö takaisin "muottiin". Itselläni ei ole mitään kunnollista vastausta tähän, ainoastaan savun lailla ilmassa leijuva intuitiivinen aavistus. Epäilen, että tahdonvoiman kehittäminen lähtee pienistä, epäsuorista, asioista. On tehtävä joka päivä jokin pieni asia, joka on oman mukavuusalueen ulkopuolella. Tällöin on joka päivä pakotettava itsensä tekemään asia, joka tuntuu epämiellyttävältä, ja tähän taas tarvitaan tahdonvoimaa. Näin omaa tahdonvoimaansa pystyy treenaamaan joka päivä pienen annoksen. Itse olen ottanut rutiiniksi, että käyn vain kylmässä suihkussa, aamuin ja illoin. Kylmä suihku (niin kylmä kuin hanasta lähtee) tuntuu äärimmäisen epämiellyttävältä, joten joudun joka kerta pakottamaan itseni hanan alle. Ehkä tämä lujittaa tahtoani, ehkä ei, mutta joka tapauksessa kylmän suihkun jälkeen oloni on hyvä ja virkeä, ja tunnen voittaneeni itse itseni.