Hyvää huomenta.

Viime yönä nukuin pitkästä aikaa melko hyvin! Heräilin vain pari kertaa ja aamulla noustuani oloni tuntui levänneeltä. Lähiaikoina olen heräillyt melko paljon unen aikana, ja aamulla oloni on ollut ensimmäiset 2-3 h melko tukkoinen. Unen laatu on ollut sellaista sorttia, että pärjään sillä, mutten ole kuitenkaan parhaassa terässä. Tänään mieleni oli kuitenkin virkeä heti herättyäni.

Koska olotilani tunuu hiljalleen menevän parempaan suuntaa, alan olemaan toiveikas, että tulevasta kesästä tulee varsin mukava. Viime kesä oli kirjaimellisesti paskaa johtuen pornon katselun lopettamisesta seinään. Näin jälkeenpäin pystyn näkemään selkeämmin, ja voin sanoa, että koko viime kesän olin todella sekaisin ja henkisesti huonossa jamassa. Muistot viime kesästä ovat ahdistuneita, masentuneita ja sumuisia.

Olen kärsinyt melko pitkään lievistä ruuansulatusongelmista. Mitään konkreettista vikaa lääkärit eivät ole löytäneet ja diagnoosini on ärtyvä paksusuoli. Tästä johtuen olen joutunut olemaan tarkempi syömisteni suhteen. Olen havainnut, että epäsopivilla ruoka-aineilla on yllättävän suuri merkitys olotilaan ja jopa mielialaan. Katselin taaannoin jonkun dokkarin, joka käsitteli suoliston ja aivojen yhteistoimintaa. Dokkarin mukaan aivojen ja suoliston toiminnalla on kaksisuuntainen yhteys, eli kummatkin vaikuttavat toisiinsa. Yleisestihän on tiedossa, että stressi vaikuttaa mahan toimintaan (aivot vaikuttavat suolistoon). Dokkarissa esitettiin, että asia toimisi myös toisinkin päin. Eli suoliston huono kunto vaikuttaa aivojen ja hermojärjestelmän toimintaan. Tämä oli minulle täysin uutta tietoa. Käsittääkseni kyse on melko tuoreesta löydöksestä, eikä asiasta ole vielä yksikäsitteistä tutkimustietoa. Olen kuitenkin tehnyt omassa kehossani samansuuntaisia havaintoja. Tietyt minulle ei-sopivat ruoka-aineet aiheuttavat suurissa määrin nautittuna mielialan heittelyä, väsymystä ja epämääräistä huonoa oloa.